
Hemen hemen her kredi kartı artık yurt dışına açılabilmektedir. Bunun için bazı şartlar bulunmaktadır:
Döviz Borçları
Yurt dışında kredi kartları kullanılırken hangi para birimi ile alışveriş yapıldığı önemsenmemektedir. Fakat, kullanılan bankaya bu tutarlar USD olarak gitmektedir. Eğer bankadan bu tutarı TL’ye çevirmek isterseniz de aradaki kur farkları dikkate alınır ve satış kurunun %1.5 fazlası kullanılır. Yani asıl harcanan fiyattan daha fazlası ödenir. Yurt dışı kredi kartları bu nedenle daha fazla ekstre görürler.
Ekstreye Yansıtılan Tutarlar
Yurt dışı için açılan kredi kartları kullanımında nakit olmadan yapılan harcamalar eğer Euro ise sadece Euro harcamaları ekstreye yansıtılır. Eğer harcamalar USD ise sadece USD olarak ekstreye yansıtılır. Euro ve USD haricinde yapılan ve nakit olmayan harcamalarda ise uluslararası kuruluşların belirlediği kurlara göre %1,5 fazlası belirlenir ve USD’ye çevrilerek ekstreye yansıtılır. En uygun olanı Euro ve USD’dir. Bu para birimleri, Gişe Döviz Satış kurumundan çevrilir ve TL olarak yansıtılabilir. Ekstra % 1.5 kur farkı ödenmez. Hesap kesim tarihinde ise TL olarak çevrilir.
Minimum Ödeme Tutarları
Minimum ödeme tutarlarında bazı farklılıklar mevcuttur. Asgari olarak ödeme tutarı, borcunuzun tamamıdır. Belli bir kısmı olmadan, minimum ödeme tutarı yoktur. Tüm borcun ödenmesi gerekmektedir. Yurt dışında kullanılan kredi kartlarının faiz durumları da farklıdır. Faiz hesaplaması yapılırken, tüm ekstre borcunun ödenmesinden sonra borç TL’ye çevrilir. Daha kredi kartının bankasının faiz ve ücretler tablosu göz önünde bulundurulur. Bu tabloya göre uygulanacak faizler belirlenir. Euro ve USD dışındaki para birimindeki harcamalarda ise bankanın verdiği faiz ve ücretler göz önünde bulundurulur. Bu şekilde de faiz hesabı kolaylıkla yapılmaktadır.
Yurt dışında online sipariş verebileceğiniz bazı siteler! Aliexpress, Banggood, Gearbest, Tinydeal, Dx, Amazon, vs. Bu sitelerin web sitemiz üzerindeki indirim kodu ve kuponlarına bir tık ile ulaşabilirsiniz.